RSS

Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018

Πεπόνι - μυστικά ομορφιάς.

Οι χρήσιμες και θεραπευτικές ιδιότητες του πεπονιού χρησιμοποιούνται ευρέως για την ενίσχυση του νευρικού συστήματος. Στον πολτό πεπονιού υπάρχουν ουσίες που βοηθούν στην παραγωγή σεροτονίνης - της "ορμόνης ευτυχίας".  Φάτε μερικά κομμάτια από πεπόνι - και η διάθεση θα βελτιωθεί!

Ο κατάλογος των χρήσιμων ιδιοτήτων ενός πεπονιού είναι σχεδόν άπειρος. 

Η χημική σύνθεση του πεπονιού εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ποικιλία. Η σάρκα περιέχει ζάχαρη (μέχρι 16-18 ή ακόμα και 20%), καροτίνη, βιταμίνη Β9, C, P, προβιταμίνη Α, μία μεγάλη ποσότητα του φολικού οξέος, και σιδήρου (που καθορίζει σε μεγάλο βαθμό τον θεραπευτικό ιδιότητες πεπόνι), πηκτίνη, λίπη, ανόργανα άλατα .

  Επιπλέον, το πεπόνι έχει ευεργετική επίδραση στη διαδικασία της πέψης, και το φολικό οξύ (B9), συμμετέχει στην αιματοποίηση. Το πεπόνι είναι πολύ χρήσιμο για την αθηροσκλήρωση, την αναιμία, τις καρδιαγγειακές παθήσεις. Είναι απαραίτητο για το σώμα μιας γυναίκας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, επιπλέον, βελτιώνει τη μνήμη και μας προστατεύει από την κατάθλιψη.

Βιταμίνη C - προστατεύει το σώμα από τα κρυολογήματα και λοιμώξεις, προστασία από την πρόωρη ρυτίδες, προβλήματα με την καρδιά και τα αιμοφόρα αγγεία, επιταχύνει την επούλωση των μικρών πληγών, την αύξηση της ζωτικότητας.

Οι βιταμίνες της ομάδας B θα ηρεμήσουν τα νεύρα, θα κάνουν τα μαλλιά παχιά και μακρά, θα βοηθήσουν να αντιμετωπίσουν την πιτυρίδα και τα σπυράκια.

Το κάλιο διατηρεί το βέλτιστο επίπεδο υγρασίας στα κύτταρα.

Το λυκοπένιο - επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης και εμποδίζει την εμφάνιση κακοήθων όγκων.

Φυτικές ίνες από τα πεπόνια ευεργετικά αποτελέσματα στην εντερική μικροχλωρίδα, προάγει την απέκκριση της χοληστερόλης από το σώμα, βελτιώνει τη διαδικασία πέψης.


Ποιες άλλες χρήσιμες ιδιότητες έχουν τα πεπόνια; 
 Χάρη στην παρουσία πυριτίου σε αυτό, βελτιώνει την κατάσταση των μαλλιών και του δέρματος.  
Ο σίδηρος (και στο πεπόνι είναι πολύ μεγαλύτερος από, για παράδειγμα, στα ψάρια και το γάλα) - θα αυξήσει την αιμοσφαιρίνη. Χάρη στην βήτα-καροτίνη, θα προσφέρουμε στους εαυτούς μας ένα όμορφο, απαλό δέρμα.

Με την ευκαιρία, παρά το χρώμα, β-καροτένιο στο πεπόνι είναι περισσότερο απ ότι στα καρότα.

Το μαγνήσιο είναι εξαιρετικά χρήσιμο και, γενικά, αναντικατάστατο για τον καρδιακό μυ.


Και το πιο πολύτιμο πράγμα σε ένα πεπόνι είναι ο χρυσός! Προσφέρει μια εξισορροπητική και αντιγηραντική δράση, ενισχύοντας παράλληλα και την παραγωγή κολλαγόνου.  Ο χρυσός βοηθά το δέρμα μας να είναι πιο ελαστικό, πιο όμορφο και πιο νέο, ενώ την ίδια στιγμή δίνει την ευκαιρία στα υπόλοιπα συστατικά του προϊόντος φροντίδας να εισχωρούν βαθύτερα στο δέρμα. 

Φυσικά, κυρίως, εκτιμούμε και αγαπάμε το πεπόνι για τη νόστιμη, γλυκιά και αρωματική σάρκα του. Πλούσιο σε βιταμίνη Α, είναι ένα είδος « ελιξίριο της ομορφιάς»: η χρήση της για λόγους αισθητικής κάνει το δέρμα λείο και απαλό.

Από τον πολτό πεπόνι, προετοιμάζονται θρεπτικές  μάσκες για το πρόσωπο και τα μαλλιά. Αν μια μάσκα των πεπονιών (θρυμματισμένο πολτό) χρησιμοποιείται τακτικά για ένα μήνα ή έξι εβδομάδες, το δέρμα γίνεται απαλό, παίρνει ένα άσπρο και ρόδινο χρώμα με μια ματ σκιά.


Διαθέτει πεπόνι και λευκαντικές ιδιότητες, έτσι είναι χρήσιμο σε όσους αγωνίζονται με φακίδες και πανάδες.

0 коммент.:

Δημοσίευση σχολίου