RSS

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

Τα κατακάθια του καφέ - γιατί να μη το πετάμε?

Τα κατακάθια από τον οποιοδήποτε καφέ (Ελληνικό, Γαλλικό κλπ) μπορούν να μας χρησιμεύσουν σε πολλά πράγματα! Ας δούμε μερικά…
1. Είναι εξαιρετικό λίπασμα για τα φυτά μας γιατί περιέχουν πολλά ιχνοστοιχεία που τα τρέφουν και τα ζωντανεύουν. Ρίχνουμε μικρή ποσότητα 1-2 φορές το μήνα στο χώμα της κάθε γλάστρας 

2. Μυρίζουν τα χέρια σου; Τα πλένεις με σαπούνι και με τα κατακάθια του καφέ, θα ξεμυρίσουν αμέσως.
3. Τα μάτια της κουζίνας, συχνά πιάνουν λίπη από το μαγείρεμα, καθάρισε τα τρίβοντας τα με τα κατακάθια του καφέ.
 4. Πλύσιμο πιάτων Χρησιμοποιήστε μερικές κουταλιές καφέ με ένα βρεγμένο πανί για να καθαρίσετε τη βρωμιά από τις κατσαρόλες και τα τηγάνια σας.
5. Χρησιμοποίησε τα για να διώξεις οποιαδήποτε άσχημη μυρωδιά από την κουζίνα σου. Πως; βάλε ένα μικρό μπολάκι με κόκκους καφέ όπου θέλεις και θα φύγουν αμέσως οι μυρωδιές. Ειδικά για την κακοσμία του ψυγείου έχουν εξαιρετικά αποτελέσματα.
6. Είναι εντομοαπωθητικά, ειδικά για τα μυρμήγκια. Αλλά και για τους ψύλλους των σκύλων : όταν κάνεις μπάνιο το σκυλάκι σου πρόσθεσε τα κατακάθια στο σαμπουάν του και μετά ξέπλυνε τον κανονικά.
7. Απολέπισε το δέρμα σου. Ανάμειξε κόκκους καφέ με μία λοσιόν σώματος και θα φτιάξεις ένα τέλειο απολεπιστικό.
8. Μείωσε δραστικά την κυτταρίτιδα: Ανάμειξε ζεστό κατακάθι καφέ με λάδι για μασάζ και τρίψε το δέρμα σου με αυτό.
9. Δώσε λάμψη στα μαλλιά σου: Πολλοί ειδικοί λένε πως ο καφές είναι το μυστικό για λαμπερά μαλλιά. Φτιάξε ένα ποτήρι καφέ, άστο να κρυώσει και ρίξ`το σε βρεγμένα μαλλιά.

10. Μυρίζουν τα παπούτσια σου; ρίξε λίγους κόκκους καφέ μέσα στις σόλες.
11. Προληπτικά, για να μη βουλώνουν τα σιφόνια του νεροχύτη και για να μη μυρίζουν άσχημα, ρίχνουμε που και που κατακάθια του καφέ και μετά αφήνουμε να τρέξει ζεστό νερό. Τα κατακάθια θα αφαιρέσουν τα λίπη και θα διώξουν και την άσχημη μυρωδιά.
12.Χρώμα για ξύλο
Θέλετε να ανανεώσετε το χρώμα στο ξύλινο τραπέζι σας ή τη παλιά σας κρεμάστρα, αλλά δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε με χρώματα του εμπορίου που λεκιάζουν και μυρίζουν άσχημα; Σας έχουμε τη λύση. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα φλιτζάνι ξύδι, κατακάθια του καφέ και λίγο εναπομείναντα καφέ. Ανακατέψτε τα υλικά σε ένα μπολ και βάψτε!
13.Δώστε στο χαρτί διαφορετικό χρώμα
Αν θέλετε να κάνετε την εφημερίδα σας, ένα γράμμα ή οτιδήποτε άλλο θέλετε να μοιάζει με αντίκα, ανακατέψτε το κατακάθι του καφέ με νερό. Βυθίστε το χαρτί στο μείγμα και αφήστε το να στεγνώσει για να του δώσετε μία αίσθηση ‘’παλιού’’.

0 коммент.:

Δημοσίευση σχολίου