RSS

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

ΜΑΎΡΟ ΠΙΠΕΡΙ




Πιπεριέρα υπάρχει  σχεδόν σε κάθε τραπέζι. Σκούρο γκρι σκόνη ενισχύει τη γεύση των κύρια πιάτα,
δίνοντάς τους υπέροχη  γεύση .
Η πατρίδα  του διάσημου μπαχαρικού της Ανατολής - μαύρο πιπέρι - Ινδία. Μπιζέλια μαύρου  πιπεριού - αποξηραμένα άγουρα φρούτα  vechnozele- κατά αναρριχητικό φυτό που φυτρώνει μόνο στις τροπικές περιοχές.
  Η  χημική σύνθεση  δεν έχει μελετηθεί αρκετά.  Προσδιόρισε αξιόπιστα μόνο πικρή piperine γλυκοζίδης, αιθέρια έλαια και λιπαρά έλαια, άμυλο, Tamina vi-Ε και C.

  Σύμφωνα με τους γιατρούς της αρχαίας Ανατολής, μαύρο πιπέρι αυξάνει την χωνευτική δύναμη του στομάχου και την ενέργεια του νευρικού συστήματος, ενισχύει τους μυς. Άλλες ιδιότητες του τροφίμου έχει παράσχει καιρό τον φήμη φαρμακευτικό προϊόν.

 * Η κατάποση μαύρου πιπεριού   ανοίγει φλέγμα (που μάταια προσπαθούν να καταφέρουν η περισσότερη  με χρόνια βρογχίτιδα),  βελτιώνει την όρεξη, αντιμετωπίζει ξινή ρέψιμο, αραιώνει παχύ αίμα  στους  μελαγχολικόυσ και φλεγματικούς, αποβάλλει αέρια  από το έντερο.

 * Με στηθάγχη, βήχας με φλέγμα,  βρογχίτιδα- σκόνη  μαύρου πιπεριού  αναμιγνύεται με το μέλι:  1 κ.σ. σκόνη σε 1 φλιτζάνι αγνό μέλι. Πάρτε 1 κουταλάκι του γλυκού 3-4 φορές την ημέρα. Επίσης χρησιμοποιείται πιπέρι με μέλι ως διουρητικό οίδημα .

 * Για να βελτιώσει τον τόνο του σώματος και τη βελτίωση της σεξουαλική ικανότητα των ανδρών μαύρο πιπέρι αναμιγνύεται με τη ζάχαρη σε ίσες αναλογίες, μισό κουταλάκι του γλυκού από το μίγμα διαλύεται σε ένα ποτήρι γάλα και το πίνουνε. Σύμφωνα με τη μαρτυρία των αρχαίων, στις υποθέσεις αγάπης  αυτό  το φίλτρο βοηθάει  από το πρώτη χρήση . Εβδομάδα διάρκεια της θεραπείας αναμένεται να διεγείρουν σημαντικά το σώμα.

 * Μαύρο πιπέρι σε σκόνη αναμιγνύεται σε ίσες αναλογίες με χέννα -  εξωτερική χρήση  για τη θεραπεία ασθενειών του δέρματος  και της λειχήνας.

 Ριζίτιδες, οστεοχόνδρωση, πόνος στις αρθρώσεις,  νευρίτιδα  του προσωπικού νεύρου, παράλυση   αδύναμα μυς  τρίβονται  με λάδι , που παρασκευάζεται ως εξής: ένα ποτήρι ελαιόλαδο προστίθεται 1
 κ.σ.  μαύρο πιπέρι (σκόνη), αφήνουμε να σιγοβράζει το λάδι , να πάρει  μια βράση, βράζουμε για 5-10 λεπτά, αφήνουμε να κρυώσει , στραγγίζουμε  και χρησιμοποιείται για τρίψιμο.

Με όλα τα είδη της  εσωτερικής  εφαρμογής του  μαύρου  πιπεριού  πρέπει να θεωρούνται αντενδείξεις άμα έχετε  οξεία φλεγμονή της ουροδόχου κύστης και των νεφρών. Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πιπέρι με αναιμία, αλλεργικές παθήσεις, γαστρικό έλκος και δωδεκαδακτυλικό έλκος. 

 Μαύρο πιπέρι, επίσης  πολύ καλή βοήθεια στα  διάρροια- 4-6  μπιζέλια   καταπίνουν σαν χάπια (όχι να μασάτε) και μετά από 15 λεπτά καμία διάρροια! Για  παιδάκια  2-3 μπιζέλια.

0 коммент.:

Δημοσίευση σχολίου