RSS

Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

Ροδακινελαιο για πρόσωπο. Χρήση και συνταγές.

Η χρήση του ροδακινελαιου  για το πρόσωπο έχει μια ενυδατική, αντιφλεγμονώδη, καταπραϋντική, αναζωογονητική και τονωτική δράση, προωθεί την αναζωογόνηση του δέρματος και λεύκανση. Ροδακινελαιο  απορροφάται καλά, η οποία συμβάλλει στην ταχεία διείσδυση των άλλων εγκαταστάσεων, ιδανική ως βάση λάδι για μασάζ.


Ξηρό  και κανονικό δέρμα

  •  μισό ενός ώριμου ροδάκινου (χωρίς κουκούτσι),
  •  1 κ. σ. λάδι ροδάκινο,
  •  1 κ.σ. κρέμα γάλακτος

Ανακατεύετε  καλά και  εφαρμόζονται στο δέρμα. Ξεπλύνετε μάσκα σε  15 λεπτά με χλιαρό νερό.


Καταπραϋντική μάσκα για το ευαίσθητο δέρμα

Θα χρειαστείτε

  •  1 κ. σ. μεζιθρα ανάλατη ,
  •  1 κουταλιά λάδι ροδάκινο.
 Απλά ανακατέψτε όλα τα υλικά και εφαρμόστε  στο  πρόσωπο, αφήστε το για 15 λεπτά. Ξεπλύνετε τη μάσκα με χλιαρό νερό.


Μάσκα-Scrub Θα χρειαστείτε μερικά κομμάτια από ώριμα ροδάκινα, χωρίς φλούδα, 1 κ. σ. πίτουρο, 1 κ. σ.χλιαρό  λάδι. Αναμίξτε τα συστατικά και η προκύπτουσα μάζα απλώστε σε βρεγμένο δέρμα. Στη συνέχεια θα πρέπει να κάνετε απαλό μασάζ στο πρόσωπο για ένα λεπτό. Αφήστε τη μάσκα στο δέρμα για 15 λεπτά, ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.


Λοσιόν
Περίπου 2 φλιτζάνια φρέσκα ροδοπέταλα βάλτε τα σε ένα μπολ (η οποία, στο μέλλον, μπορεί να θερμανθεί), γεμίστε το με ροδακινελαιο  έτσι ώστε να καλύπτονται πλήρως. Τοποθετήστε το μπολ σε μπεν μαρι και το θερμάνετε  έως  τα πέταλα  θα χάσουν το χρώμα τους εντελώς. Ρίχνουμε το υγρό σε ένα γυάλινο βάζο με καπάκι και αφήστε το να καθίσει για μια ημέρα. Μετά το σουρώνετε μέσα από ένα κόσκινο.Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την προκύπτουσα λοσιόν για καθημερινό καθαρισμό.

0 коммент.:

Δημοσίευση σχολίου